Site Overlay
Meditace. Kurzy. Konzultace. Pobyty. Sebepřijetí.

Sebevědomí a sebepřijetí 8/3

Sebevědomí je v životě to nejdůležitější. Vědět, kdo jsem. Dovolit si to a žít to. Být svým pravým já. Všechny meditace k němu vedou, každá jinak. Žádná dokonale, na to je sebevědomí příliš velké, všezahrnující téma. Dala jsem dohromady moje nejúčinnější a klienty oceňované meditace. Ať se ke svému sebevědomí zase o kousek víc přiblížíme.

Mít zdravé sebevědomí znamená o sobě nepochybovat. Nemuset se obhajovat ani se neprosazovat na úkor ostatních. Být ve svém středu. Žít své talenty a poslání. Cítit radost a z toho plynoucí živost. Naplněnost. Ano, je to velké, všezahrnující téma.

Program meditací:

1. Kdo jsem? Vím to? Žiju to? Každý jsme jiný. Jedinečná individualita. Mozaika, jinak uspořádaná z těch samých kamínků. Právě proto, že jsme každý jiný, nám s naší mozaikou (alias životem) těžko poradí někdo cizí. Naše intuice naštěstí ví, jak na to.

2. Od naší opravdovosti nás nejvíc odklánějí naši rodiče. I když nás milují. Prostě proto, že jsou jiní. V nejútlejším věku, kdy se naše osobnost tvoří, nás formují ze své perspektivy. Jinak to většinou neumějí. Z jejich vlivu se co nejvíc vymaníme. Sami sebe přijmeme takové, jací jsme.

3. Dosytíme vše, co nám chybělo od mámy. Je to léčivé. Dovoluje nám to být sami sebou. Nemuset nikomu (nevědomky) dělat radost. Nebo pečovat o druhé víc než o sebe. Vykveteme. Rozproudíme tvořivou sílu.

4. Doplníme vše, co jsme nedostali od táty. Dovoluje nám to vědět, co je pro nás nejlepší. Uvolnit se v tom. Jít za tím. Nemuset nikomu (nevědomky) něco dokazovat. Třeba svoji hodnotu. Bojovat o uznání. Narovnáme se. Získáme směr.

Pokyny ke kurzu:

Termín a místo: Sobota 8. března 2025 od 9 do 17 hodin v meditačním centru Lotus v centru Prahy. Oficiální adresa je Dlouhá 2, ve skutečnosti je to dům na rohu Staroměstského náměstí. Podrobnosti k místu konání a dopravě najdete tady.

Cena a přihlášky: Cena kurzu je 2 500 korun. Přihlášky mi posílejte mailem na adresu eva.prokes@gmail.com. Jako závazné potvrzení vaší přihlášky vás poprosím o zálohu 1 200 korun nebo rovnou celou platbu 2 500 korun na můj účet číslo 7102481230/5500. Pro usnadnění platby dole připojuji QR kód. Doplatek mi můžete buď před kurzem poslat na účet nebo zaplatit v hotovosti na místě.

Pokud jste z daleka nebo se vám nehodí termín, můžete s námi být na dálku. Po kurzu ode mne dostanete audionahrávky teorie (4x půl hodiny) a meditací (4x 15 minut). Poslechnete si nás a zameditujete v klidu svého domova. Cena je 1 200 korun. Stačí mi poslat mail a platbu, den po kurzu vám ode mne přijde vše přes Úschovnu.

Praktické informace k organizaci a průběhu kurzu najdete tady.

Kurz meditace Happy-Mind, pokyny k platbě
Kurz Sebevědomí 8/3 záloha

Jak funguje meditování:

V meditacích se budeme pohybovat za myšlenkami. Aby nám intuice mohla napovědět, co by nás nikdy nenapadlo. Abychom uviděli a uvolnili nevědomé bloky, které nás řídí, aniž tušíme. To jsou dovednosti, které přesahují možnosti rozumu. Je to víc než si věci promyslet, analyzovat, prodiskutovat. My je rovnou uvidíme. Vhledem do podstaty.

Na sebevědomí si sáhneme prožitkem. Protože něco vědět a zapsat si to na papír neznamená, že se nám to podaří žít. Naše vnitřní programy jsou často silnější, naše úsilí bojkotují a my sklouzáváme do starých kolejí. Se svojí podstatou se spojíme vnitřně. Síla našeho vědomí vykoná vše ostatní.

Z kurzu si odnesete změny v mysli. Přenastavený mindset. Budete někým jiným? Ano i ne. Protože budete víc sami sebou, svým pravým já. Dál nemusíte dělat nic, nemusíte se ani snažit, ani soustředit, asi si hlídat, jestli děláte něco jinak. Nepotřebujete používat vůli. To oceňují všichni unavení a vyhořelí.

Změny v mysli se vám časem samy propíšou do života. Protože vnější svět je odrazem vnitřního. V některých situacích se budete cítit jinak. Protože vás nehodí do emocí. Tím pádem budete reagovat jinak. Protože emoce vás nebudou ovládat zevnitř. V důsledku se budete moct rozhodnout jinak. Svobodně. To je to, co chceme.

Průběh kurzu:

Naučím vás meditovat. Ponořit se do hlubin svého nitra, uvidět tam, co potřebujete a dělat změny. Trvalé. Aby vás neovládaly vaše nevědomé mentální programy. Abyste byli spokojenější, uvolněnější. Víc sami sebou.

Budeme si povídat. Abychom porozuměli zákonitostem vnitřního světa. Abychom pochopili, že svůj život si vytváříme svými myšlenkami a představami. V okamžiku, kdy si to uvědomíme, je stav naší mysli to, co nás zajímá nejvíc.

Zasdílíme výsledky meditace. Extroverti sdílejí, introverti poslouchají a všem je dobře. Je inspirativní slyšet prožitky druhých. Přináší lepší pochopení vlastní meditace. Moje interpretace bývá nápomocná.

Po každém setkání ode mne dostanete mailem nahrávky meditací i teorie pro svoji domácí praxi. Abyste se mohli v klidu ke všemu vrátit. Abyste si dál mohli meditovat sami a zařadit zklidnění a napojení se sami na sebe do své každodennosti.